Jagma oko ”Rada”

Bez autora
Jul 20 2011

Da li će poslovna zgrada ”Rada” u stečaju, u centru Beograda, dobiti novog vlasnika, trebalo bi da bude poznato već u četvrtak. Naime, odbor poverilaca raspravlja o ponudi koju je javno dao poznati košarkaš Mirsad Turkdžan, zajedno sa beogradskom firmom ”Nju ejdž investments”. Ovaj konzorcijum, za 3.569 kvadrata nudi ravno tri miliona evra. Zgrada je procenjena na 10,5 milona evra, a pošto je kupac ponudio manje od polovine, konačnu reč daće poverioci. Činjenica je da ovu zgradu, prilikom nekoliko prethodnih oglašavanja za prodaju, niko nije hteo da kupi. Sada se, uz Turkdžana, javlja i luksemburški investicioni fond ”RSM i RB fajnans” čiji vlasnik Milan Radovanović tvrdi da je, podneo ponudu za kupovinu. Ponudu su dostavili Agenciji za privatizaciju u zakonskom roku, nudeći 4,01 milion evra za zgradu u Kosovskoj 31, a takođe su podneli validnu bankarsku garanciju i uplatili neophodan depozit.

Jagma oko ”Rada”Da li će poslovna zgrada ”Rada” u stečaju, u centru Beograda, dobiti novog vlasnika, trebalo bi da bude poznato već u četvrtak.

Naime, odbor poverilaca raspravlja o ponudi koju je javno dao poznati košarkaš Mirsad Turkdžan, zajedno sa beogradskom firmom ”Nju ejdž investments”. Ovaj konzorcijum, za 3.569 kvadrata nudi ravno tri miliona evra. Zgrada je procenjena na 10,5 milona evra, a pošto je kupac ponudio manje od polovine, konačnu reč daće poverioci.

Činjenica je da ovu zgradu, prilikom nekoliko prethodnih oglašavanja za prodaju, niko nije hteo da kupi. Sada se, uz Turkdžana, javlja i luksemburški investicioni fond ”RSM i RB fajnans” čiji vlasnik Milan Radovanović tvrdi da je, podneo ponudu za kupovinu.

- Ponudu smo dostavili Agenciji za privatizaciju u zakonskom roku, nudeći 4,01 milion evra za zgradu u Kosovskoj 31, a takođe smo podneli validnu bankarsku garanciju i uplatili neophodan depozit - tvrdi Radovanović u izjavi ”Novostima”, dodajući da odbor poverilaca preduzeća ”Rad internacional” razmatra i njihovu ponudu.

U Agenciji za privatizaciju, pak, uz prilaganje zapisnika sa prodaje javnim prikupljanjem pisanih ponuda, ističu da je samo Turkdžanova ponuda, data u konzorcijumu sa beogradskom firmom uz validnu bankarsku garanciju, ispravna.

- Dana 11. jula Agenciji za privatizaciju je, od strane ”RSM i RB fajnansa”, Luksemburg, dostavljen zatvoren koverat adresovan na GP ”Rad internacional” d.o.o. u stečaju, Beograd, za koji je prilikom dostavljanja rečeno da predstavlja ponudu za kupovinu nepokretne i pokretne imovine stečajnog dužnika GP ”Rad internacionala” - navode u Agenciji.

- Na javnom otvaranju ponuda održanom 13. jula, Komisija koja sprovodi prodaju nepokretne i pokretne imovine stečajnog dužnika GP ”Rad internacional” konstatovala je da ”RSM i RB fajnans” nije stekao pravo na učešće u postupku prodaje, jer nije ispunio uslove. Prvo, nije otkupio dokumentaciju; drugo, nije zaključno sa 6. julom, uplatio depozit ili dostavio bankarsku garanciju.

Osim toga, ”RSM i RB fajnans” nije u definisanom roku, takođe zaključno sa 6. julom, dostavio povereniku Agencije za privatizaciju fotokopije prijave za učešće u prodaji javnim prikupljanjem ponuda, bankarske garancije ili dokaza o uplati depozita, te izjave o gubitku prava na vraćanje depozita, a što je oglasom o prodaji određeno kao obaveza lica koja učestvuju u prodaji. Iz svih navedenih razloga, Komisija nije otvorila koverat koji je ”RSM i RB fajnans” dostavio Agenciji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik